Siderat de Romania: Cronica unui dezastru anuntat

Cum era de asteptat,dezastrul de la Bac a continuat cu faza a doua pe tara. Inconstienti,ori constienti de nonvaloarea lor si a importantei care cade pe umerii lor odata cu prezentarea la Bac, multi dintre tineri au dat bir cu fugitii in fata examenului de maturitate.
Trist este sa citesti diverse stiri ce fac radiografia a ceea ce a devenit sistemul educational din Romania. Si mai trist este sa vezi diverse fufe ajunse pe la produs prin Spania, ori Italia, sau Grecia ce au absolvit examenul vietii cu preuniversitarul la misto , au ajuns sa faca facultatea prin ceea ce se cheama furt de identiate. Ba mai mult , culmea au luat si licenta si acum fac master in
diverse domenii.
Si mai trist e ca astfel de indivizi si individe vor fi parinti si isi vor educa progeniturile in spiritul care i-a propulsat acolo cu tot cu diplomele de rigoare.
La fel de trist este si modul cum au reactionat parintii progeniturilor ratangii din aceasta editie de Bac. Parinti care nu vor sa vada de dragul plozilor paiul ce le intra in ochi.
Intr-adevar ceva trebuie schimbat. Atat la minister dar si in gandirea celor ce vor sa fie viitori detinatori ai unei asemenea diplome. Cu atat mai mult a mentalitatii parintilor. Care ar trebui sa se implice in procesul educational , dar nu aruncand cu bani in stanga si in dreapta, ori proferand amenintari, ci ajutandu-si odrasla sa se adapteze la cerintele UE. Cam imposibil, nu-i asa?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s