Siderat de Romania: Invazia „martienilor”

Marturises ca primul gand care mi-a trecut prin cap cand am auzit trasnaia „pedelistilor” cu schimbarea culorii din portocaliu in verde, a fost cel legat de celebra creatie „Razboiul lumilor” . Originalul difuzat la radio pe 30 octombrie 1938 si nu idiotenia, din punctul meu de vedere, cu ultra si multisofisticatele efecte speciale din inceputul de mileniu III. Dar nu despre capoderele lui Wells H.G. , autorul romanului si nici despre excelenta adaptare radiofonica a lui Orson Welles vreau sa va vorbesc ci despre paranoia care zace latent in gandirea bolnavicioasa a unora care se joaca de-a cromatica , frumoasa de altfel, a culorilor , dupa cum i se aprinde uneia, sau altuia , beculetul neuronal.

De fapt, daca imi este permisa conexiunea, singura asociere poate fi facuta la nivel general de entitate, care, asemeni scenariului pus in unda de americani, a starnit ura si groaza in randul populatiei neinstruite si inca destul de needucate. Paralela romaneasca o faceti voi…

PDL gandeste acum precum acea masinarie , zarita mai ales in filmul-ecranizare,  ce si-a programat omuletii verzi  sa castige. Ce anume? Totul, se pare : de la simpatia populatiei, cu forta, pana la osanalele opozitiei speriate de „gun-urile” atintite asupra-i. PDL e o hardughie cu tehnologie sovietica intalnita adeseori pe vechile IMS-uri si acum cosmetizata ca sa dea occidental, dar cu o gandire ramasa in perioada nostalgiilor. PDL  se va transforma si va invada Romania, precum martienii pusi pe capatuiala si distrugere si repopularea Pamantului cu propriile creatii si progenituri cu chip uman. Adevarati robotei teleghidati de undeva de pe Marte, aka Cotroceni in cazul nostru, intru bunastarea creierului central si a trepadusilor din jurul sau.

Cat de curand se va produce invazia. Spre deosebire de incultii americani ce fugeau ingroziti , care incotro, romanasii nostri, mul mai destepti si mult mai inteligenti, ii vor lua in brate, ii vor pupa si le vor jura credinta vesnica, alienati fiind deja prin alte metode gen „zaharul si faina”, ori „uleiul si bancnota”. Ca efectele invaziei sunt la fel de distructive precum cele prezentate in romanul lui Wells nu are a face nimic. Oricum , pentru roman singurul omulet verde e unul  ascuns in tufis sa nu fie vazut, padurarul de la Ocolul Silvic ce isi facea si el o oaresce treaba prin zona.

Nema invazie pentru ei, „desteptii” …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s