Siderat de Romania: Frica si derbedeii

Pentru prima data in existenta mea imi este teribil de frica. Nu spun ca am fost un tip extrem de curajos, pentru ca as minti. Insa fiinta mea resimte prima oara un acut sentiment de nesiguranta atunci cand iese pe strada. Grozaviile debitate de tembeliziuni, pasivitatea, lasciva aproape, a celor cu ” Siguranta si Incredere”, toate aceste coroborate cu „disparitia capitanului de cursa lunga ( probabil mort de beat ca sa nu vada ce prapad face echipa sa  pe corabie) ma determina sa plec la plimbare prin parc , ori la cumparaturile prin piete cu ochii’n’paispe .

Incep sa fiu din ce in ce mai atent la oamenii cu care dau nas in nas pe strazi, incerc din rasputeri sa nu reactionez atunci cand diversi indivizi urla ca dementii abia scapati de prin copacii junglei. Nu imi convine sa vad acte de vandalism, comportamente anti-sociale, dar mai draga mi-e libertatea si viata. Si de aceea stau deoparte si numar… Secundele…Minutele… Pana cand vor apare gravizii oameni ai lui Igas. Care patruleaza de cele mai multe ori in liniste sa nu deranjeze carecumva clanurile mafiote din diverse puncte ale oraselor administrate.

Asistam nevolnici la derbedizarea Romaniei. De la zi la zi, din noapte in noapte, actele de nesupunere sociala se accentueaza, cresc precum painile in cuptor. Din ora in ora, tot mai multi indivizi fara capatai  carora li se vor alatura multi dintre ratangii Bacalaureatului 2011, vor incepe sa transforme orasele tarii in adevarate ghetouri. Iar pana in momentul in care vor sparge biserici dupa biserici, ori alte asezaminte culturale pentru a fura „bogatiile”de acolo, antrenamentele se fac cu devotament in prezent, mai sunt cativa pasi. Pe care acesti derbedei ii vor parcurge pisiceste, sub „vigilent atenta” privire a celor intrecuti chiar si de stimabila doamna vaca la proba viteza.

In atare conditii, nu are cum sa nu iti fie frica…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s