Bun venit in Estul Salbatic

Mare dreptate avea si are in continuare un bun amic de-al meu care compara plin de amaraciune mica tara din Balcani cu un loc in care faradelegea devine lege, iar autoritatile o ocrotesc mai ceva ca pe averea din propria ograda.

De-a rasu’ – plansu’, iar ceea ce e si mai tragi-comic e faptul ca nimic nu se va mai schimba vreodata in bine. O spun cu toata certitudinea bazandu-ma pe chestii concrete de care ne lovim cu totii in fiecare clipa. Ati vazut vreun smecheras din aia de calca si omoara cu bolizii lor pe trecerea de pietoni oameni ce respecta culoarea verde, arestat pentru ani buni de puscarie? ( daca raspunsul vostru de optimisti incapatanati e da, atunci contra-argumentul meu este ca beizadaeaua va fi eliberata pentru ca nu reprezinta pericol social, sau ca semn de buna purtare). Cati din tupeistii de prost gust, falsificatori dati in vileag si lista ar putea continua, au fost deferiti justitiei si infunda puscariile? Raspunsul : niciunul. Motivul : viciu de procedura legislativa. ETC ETC ETC.

Auzim zi de zi in mijloacele de transport in comun :in caz de urgenta sunati la 112, in caz ca aflati ceva , ati ghicit : sunati la 112. Pana ajung insa politistii, tot mai putini ca numar si corupti pana in maduva oaselor la fata locului  tu, ca victima, ori simplu martor esti deja schilodit, daca nu mort deja. Si atunci tot omul cu scaun la cap isi pune intrebarea : De ce sa iau atitudine, daca astia care trebuie sa vina sa faca dreptate cu legea in mana, isi uita menirea?  Groaznic, dar adevarat : autoritatile distrug incet si sigur instrumentul legii lasand puterea in mainile cui nu trebuie( oare ceea ce face Igas cu reforma Politiei, nu seamana tot mai mult a comanda venita din partea mafiei? ).

In curand Romania va fi un un fel de imitatie proasta a Vestului Salbatic, in care dreptatea va fi impartita cu pumnul si pistolul de toti nebunii lasati sa circule pe strazi de niste indivizi postati politic in diverse functii pentru a avea grija de propriul malai si mai putin de securitatea cetateanului care, la urma urmei, din taxe si impozite le da macar o parte din firicelele de malai din averea cu care acestia se falesc.

Lipsa de bun simt. „Democratie originala” samd.

E Romania lui 2011, sau mai bine zis, Estul salbatic al Europei. Regia, evident Sergiu Nicolaescu. Prietenii stiu de ce.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s