Sa munceasca fraierii…

..noi tot ne plangem  ca nu ne merge bine.

Asa poate fi caracterizata situatia din Spania. Acel El Dorado pentru multi dintre taranii nostri autohtoni ce brusc ajung sa se considere mari domni desi in tartacutele lor nu au nimic evoluat in plus. Grija guvernului de la Madrid de a stopa fenomenul ingrijorator al somajului in expansiune a generat o serie de proteste in peninsula Iberica si aceasta pentru ca lenea e cucoana mare si deoarece ceea ce scria la un moment dat Ion Creanga in povestea cu posmagii capata realitate dincolo de granitele Romaniei.

Urla ca le e foame dar nu ar pune nici batuti mana pe sapa, ori lopata sa culce buruienile la pamant, ori sa miste rahatul animalelor din cocina. Acesti indivizi , cica occidentali au mainile poleite cu aur si sunt prea destepti sa si le murdareasca. De aceea au nevoie de prosti, de tampiti care sa vina sa le faca munca de jos pentru care neam de neamul lor de indivizi facuti din dotari de domn nu au miscat un deget, ori era prea injositoare pentru calitatea de mari conchistadori ce se considera a fi.

Apreciez Spania, Italia, Franta, ori Germania. Dar o fac numai pentru istoria si turismul pe care il promoveaza si il sustin cu ardoare. Doar pentru asta. In rest, la capitolul afaceri ei sa dicteze fraierii sa lucreze. Ca asa e in viata de zi cu ziȘ Bogatii cu bogatii , prostimea cu prostimea. Regulile sunt de cand lumea. Credeati ca se se vor schimba vreodata? Uitati-va la ” agricultorii” spanioli care tipa ca n-are cine sa le culeaga roadele de pe camp din lipsa de romani si abia apoi incercati sa mai emiteti vreo pretentie.

Cat despre romanii care se „prostitueaza”, ca sa nu spun ca se umilesc pentru o ciosvarta de euroi ( mult prea mica pentru cei care o arunca, mult prea mare pentru cei care pun botul), mai bine sa ne abtinem. Abia cand ajung in tara si se dau in stamba isi arata adevarata „ideologie”. Cea de etern fraier taran.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s