România are presa cel mai puţin liberă din Europa de Est

Un raport al Universităţii din Oxford arată că România este o ţară lipsită de democraţie, de libertate a presei, cu o economie şubredă care complică lucrurile şi mai mult. Aceste probleme afectează negativ mass-media din ţara noastră şi creează o simbioză între presă şi partidele politice „ca şi când ar fi o permanentă campanie electorală”.

Televiziunea publică este sub presiune politică, iar ziarele preferă să vând CD-uri şi cărţi decât ziare propriu-zise, arată raportul de la Oxford scris în 2010, care a fost revizuit în primăvara lui 2011. Conform raportului Universităţii din Oxford, „media şi democraţie în Europa Centrală şi de Est arată că situaţia României este deplorabilă din mai multe puncte de vedere. Din 10 ţări analizate din Europa Centrală şi de Est (toate membre UE din 2004 şi 2007), România este considerată naţiunea cel mai puţin democratică
din regiune. Este de asemenea cel mai puţin dezvoltată din punct de vedere economic şi nici la capitolul corupţie nu stă mai bine, ocupând locul 9 din 10 ţări în termeni de corupţie, conform Transparency International.

 

Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s