Si la ei, ca si la noi : Parlamentarii greci beneficiează de mai multe facilități decât miniștrii germani

Grecia intră în al patrulea an de recesiune, însă risipa banilor continuă. Tinerii sunt în continuare șomeri, iar fiecare membru al Parlamentului are, încă, dreptul la o mașină oficială, lucru neobișnuit chiar și pentru miniștrii cabinetului german, scrie Financial Times.

Fără împrumutul de urgență de la UE și FMI, în valoare de 109 miliarde de dolari, și cele 50 de miliarde de dolari de la creditori privați, Grecia ar fi intrat în incapacitate de plată. În plus, în câteva luni, statul nu ar mai avut bani să plătească pensiile, iar sistemul financiar s-ar fi prăbușit.

Frica de colaps financiar a mai trecut, însă în ciuda adoptării unui pachet de austeritate, cheltuielile publice au crescut în ultimul an, în mare parte din cauza plății ajutoarelor de șomaj. Mai mult, Guvernul mai mult a arătat securea decât să o folosească. Nu mai miră pe nimeni că salariații de la stat nu au fost disponibilizați, ci doar le-au fost oferite salarii mai mici sau slujbe în cadrul bancilor. Toți membrii Parlamentului au la dispoziție mașini oficiale, un privilegiu pe care nu îl au nici măcar miniștrii germani.

În plus, și studenții greci sunt favorizati. Nu plătesc pentru studii, în timp ce britanicii achită 15.000 de dolari, anual, pentru taxa de școlarizare. Iar timpul pe care îl petrec studenții greci în facultate ajunge și la 7 ani.

Cotidianul

Reclame

Un gând despre &8222;Si la ei, ca si la noi : Parlamentarii greci beneficiează de mai multe facilități decât miniștrii germani&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s