Romania, land of …

In timp ce politicienii romani se ocupa de sceleratii tarii de la care au supt bani frumosi ani la rand, imaginea domnisoricei Romania e tot mai sifonata. Pastrand sus de tot stindardul pe care e scris cu litere de aur : Interesul nostru e mai presus de interesul tarii, mai-marii , la propriu de cele mai multe ori, uita de ce sunt pusi in fruntea statului.

Sfidatori, plini de nesimtire, grasi la punga, slabi la minte, alesii neamului isi intind tentaculele protectoare asupra celor care fac din umbra legea in tara asta. Clanuri peste clanuri, amenintari dupa amenintari si …nimeni nu a vazut nimic. Nimeni nu a mancat usturoi, nimanui nu ii pute gura de la dejectiile debitate. Toate sunt frumoase si superbe: soarele e sus pe cer, ciocarliile canta, omul da la sapa, ori la coasa ( inlocuiti „la ” cu „cu” si va apropiati mai mult de realitate). Ba mai mult , astia de stau prin Parlament si mai tot timpul in sedinte pe la sedii de partide , ori pe plaje insorite din zona Ecuatorului, isi permit sa minta ca nu au auzit, nu au vazut, desi probabilitatea ca un telefon sa fi zbarnait in timpul actiunii  e tot mai mare. Dar ei se fac ca nu aud, nu vad. Ca de vorbit , vorbesc tot felul de aberatii.

In acest rastimp, Romania e batjocorita pretutindeni. Romania e patria tiganilor, tara hotilor samd. Dar nimeni nu se sesizeaza, nimeni nu ia atitudine. De ce? Ati ghicit! Nu le afecteaza propriul interes intru imbuibarea perpetuua. A lor si a beizadelelor ce fac legea  cu pumnul si sabia in micul stat balcanic.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s