Cât de sigure sunt pensiile românilor

[…]

Două dintre pieţele de specialitate cele mai importante din regiunea CEE, Ungaria şi Polonia, au suferit schimbări legislative majore, care au afectat puternic mai ales Pilonul II de pensii private. Va schimba acest fapt optica marilor grupuri financiare cu privire la acest segment de business? Credeţi că vom asista la retrageri de pe aceste pieţe sau cel puţin la o reorientare a priorităţilor?

C.C.: Modificările legislative cu impact asupra sistemului privat de pensii, adoptate în diferite state europene, aşa cum sunt Ungaria şi Polonia, au fără doar şi poate un impact major asupra planurilor iniţiale de afaceri ale grupurilor financiare care sunt prezente pe aceste pieţe. În pofida acestui fapt, cel puţin până în prezent, nu am asistat la retrageri de pe aceste pieţe şi, în condiţiile în care angajamentul companiilor în acest tip de business este unul pe termen lung şi foarte lung, nici nu anticipez astfel de evoluţii.

Cu siguranţă însă că astfel de măsuri legislative au ca efect scăderea încrederii investitorilor şi deci a numărului lor pe aceste pieţe, cu impact direct şi asupra clienţilor.

Romania Libera

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s