Beizadea de Romania

Cea mai mare durere pe care o resimt in aceste clipe e cea legata de faptul ca nimic nu mai poate readuce Romania la limita normalitatii. Fiecare „mini-dictatura” instaurata de-a dreapta, ori de-a stanga esicherului politic, lasa pe obrazul  micului stat balcanic cicatrici dupa cicatrici. Urme lasate de niste oameni care nu au nimic in comun cu valorile natiunii romane. Indivizi care se identifica a fi romani doar cand vine vorba de dineuri, intalniri  oficiale , sau deplasari in strainatate. Lipsiti de cea mai mica farama de omenie, atat „stangacii”cat si „dreptacii” politichiei de tinichea, sug pentru bunastarea proprie cat pot din seva agonisita de-a lungul timpului de oamenii simpli mintiti ani in sir ca e spre binele lor ceea ce se intampla.

Si asa se face ca asistam la tot felul de scene in care beizadele de imbuibati post-decembristi ajung sa dea „clasa” celorlalti care trudesc zi lumina pentru a supravietui. Beizadele cu doua facultati , facute la ID, ori F.R., la particulara evident, platite din banii publici, ori din te miri ce afaceri facute de parinti cu statul roman. Copii post-decembristi care nu au habar de numarul de planete din sistemul solar, ori daca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, sau viceversa. Dar care , beneficiind de sprijinul muschiulos al functiei tatalui, ori mamei, fac pipi pe crestetele pulimii. Si ajungem sa ne intrebam cum de s-a intamplat dezastrul de la Bac… „Multumita”unor astfel de indivizi capatuiti prin analfabetismul lor , prin „smechereala” din sange dublata de nesimtirea unor parinti care au calcat peste cadavre pentru a ajunge in functii inalte.  Regimul Ceausescu poate fi multumit acum : si-a scolit bine potentialii urmasi iar rezultatele se vad zilnic, din ce in ce mai mult. Ca si in vechiul regim, avem averi nejustificate, copii de politicieni care ucid din „greseala”, taie si spanzura in comunitatile locale  si care detin in portofoliu functii publice,  „afaceri” de milioane de euro cu statul roman, ca sa nu mai pomenim de masini, ori case.

Realitatea e mult mai cruda decat pare. Si va fi si mai cruda. In clipa in care aceste beizadele vor ajunge la o anumita varsta si vor constata ca vor fi doar ei, chinezii si cetatenii de o anumita etnie. Si niciun prost care sa mai munceasca…

Sau poate ca ma insel… La cat de mult se analfabetizeaza  si se „inculturalizeaza” natiunea, totul e posibil…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s