„Investitorii model” ai lui Boc din China Town vand marfa fara acte

În timp ce premierul tăia panglica celui mare complex chinezesc din Europa, deschis lângă Bucureşti, comercianţii vindeau marfă fără bon fiscal. Chinezii nu aveau case de marcat şi nu afişaseră preţurile la produsele expuse la vânzare.

Cu mare fast şi în prezenţa premierului Emil Boc şi a ambasadorului Chinei la Bucureşti, Liu Zengwen, astăzi, s-a deschis primul complex comercial “Chinatown”. Acesta face parte dintr-un proiect mai amplu care se întinde pe 40 de hectare în estul Capitalei şi care va costa peste 100 de milioane de euro.

„Chinatown din Afumaţi este un model pentru alte investiţii chineze în România”, a declarat astăzi Emil Boc de la tribună. În timp ce premierul îşi susţinea discursul, comerciaţii chinezi din complex îşi vedeau de treabă. Mai exact, făceau evaziune fiscală la vedere. La vederea premierului care, la final, a trecut printre ei felicitându-i.

Fără preţ, fără standuri amenajate

 În timpul festivităţilor de inaugurare, ne-am decis să cumpărăm câteva produse de la standurile deschise în noul complex. Niciunul dintre cei patru comercianţi de la care am cumpărat produse în valoare de câteva sute de lei nu ne-a dat bon fiscal. Unii dintre ei au izbucnit în râs când au auzit ce pretenţii avem, un altul dădea semne că nu cunoşte decât vreo două cuvinte în limba română şi nu înţelege ce-i cerem. În magazine, marfa era aruncată pe jos, în cel mai bun caz rânduită pe câteva măsuţe. Despre case de marcat nici nu putea fi vorba. Preţul se negociază direct cu vânzătorul care îţi arată suma cerută pe ecranul calculatorului de mână. Produsele nu au preţul afişat la vedere, nici nu au traducerea prospectului în limba română. Dacă vroiai să probezi hainele înainte de a le cumpăra nu aveai nici o şansă. În standuri nu erau oglinzi, scaune, mobilier de niciun fel.

 

Romania Libera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s