Prost e sa fii prost, dar mai prost esti daca nu realizezi ca esti prost

Evenimentele din decembrie 89 ( pentru mine, nu reprezinta o Revolutie )  au adus multe beneficii compatriotilor mei. Ma gandesc cu groaza ce s-ar fi intamplat  cu tatal meu daca regimul Ceausescu nu cadea : ar fi infundat mai mult ca sigur puscaria pentru ca puslamaua sa, adica eu, a distrus niste insemne PCR la ultima vizita a „Tatucului” in zona. Dar aceasta e alta poveste…

Pe langa libertatea mult visata de unii si accesul la informatiile ce ani la rand au lipsit romanilor, pe langa bananele, portocalele, ciocolatele Africana si multe chinezarii , ca sa nu uitam de celebrii „blugi”, ’89 a venit si cu reversul . Contrabalanta acestot mici si mult dorite bucurii.

Imediat ce au iesit din iarna, mintile multora au luat-o razna, intelegand conceptul de democratie dupa cum le-a poftit inima. Ne aducem multi dintre noi aminte de celebra replica ” E democratie, fac ce vreau!”, ori de ” Lasa, draga, baiatul in pace. Sa citeasca , sa vada, sa auda ce nu am avut noi voie!”. Cam acestea au fost reperele dupa care s-au ghidat parintii si copiii de ieri si care, in prezent , fac ravagii in societatea romaneasca.

Copiii de ieri au devenit parinti si habar nu au ce sisteme de valori sa le aplice celor carora le-au dat viata. Asa se face ca, la ora actuala, micile puslamale au uitat de lecturile suplimentare, au uitat de benzile desenate, ori felurite jocuri ale copilariei. Ei nu mai au puncte de repere stabile psihic. Ajung sa se inchine la alde Britney Spears, ori Daniela Crudu. La randul lor, parintii nu stiu care le este rolul  in educatia si buna crestere a pruncilor. De foarte multe ori, copiii sunt folosite ca mijloace de santaj in procese de divort, ori trimisi la cersit , la „produs” ( in cazul anumitor comunitati etnice).

Dezastrele se vad la fiecare pas. Dar nimeni nu ia nicio masura. Toti se vaita ca le pica drobul de sare in cap, dar nu fac nimic pentru a impiedica evenimentul. Toti stau cu ochii atintiti in televizoare si se hlizesc ca tembelii la toate scalambaielile difuzate de mass-media. La toate bataielile din fund ale pitipoancelor, ori consemneaza aprobator „vorbele de duh” ale marilor modele post-decembriste , gen Bianca Dragusanu, Pepe, ori  Capatos.

Iar aici, marele vinovat este mass-media, intrucat difuzeaza astfel de specimene scapate din jungla. Da, veti spune, asta cere publicul. Gresit! Publicul ia ce i se da. Daca 9/10 din tembeliziuni vor schimba macazul , publicul va consuma produsul mediatic dat de acestea. Doar nu se vor uita cu totii la OTV, sa fim seriosi. Dar cum , de sus , de la cele mai inalte capete ale tarii, nu se vrea schimbarea, multa apa va curge pe Dunare, pana cand se va simti ceva inspre bine in micul stat balcanic. Cu toate eforturile disperate ale lui Marga, Andronescu, ori Funeriu de a indrepta lucrurile. Cu totii vor fi serviti la felul doi de nesatuii si incultii conducatori ai patriei.

Evident in uralele pulimii lui Tariceanu si spre satisfactia patronilor fara cartea bunului simt din industria media ce isi umplu buzunarele pe spinarea, a se citi prostia, stim noi cui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s