Ce mai acceseaza romanii : România online. Pret 15 milioane de euro

Ce va fi „Romania online”? O altă Românie marca Elena Udrea la preţ de genţile Elenei Udrea! Şi pe care nimeni nu va putea să o preţăluiască la modul serios. De exemplu, acelaşi portal „Romania online” a fost ofertat şi de Yahoo! la 2,5 miloane de euro. În preţ ar fi intrat o monitorizare şi o asistenţă pe parcursul celor 4 ani. Pentru Kondiment, clientul favorit al puterii (probabil şi o vacă pentru laptele para-ndărătului), se pregăteşte însă un preţ de infarct. Ceva în jur de 15 milioane de euro pe un an şi jumătate, cu o monitorizare de 6 luni. După care alţi bani, altă distracţie la buget, la Guvern şi la PDL.

Kondiment Group Gmbh (fostă eKontent) este o adevărată campioană a contractelor cu statul. Numai în ultimii trei ani, Kondiment Group a reuşit performanţa de a primi contracte pentru construirea şi întreţinerea mai multor site-uri importante.

A început „uşurel” cu site-ul Prefecturii Municipiului Bucureşti, la vremea în care această instituţie era condusă de Mioara Mantale, cea pe care paparazzi de la „Cancan” au surprins-o în mai multe rânduri în 2008 în ipostaze extrem de tandre cu tânărul afacerist Despoiu. Lucian Despoiu a reuşit să sporească cu un procent uriaş volumul business-urilor sale cu statul, începând din anul 2009, odată cu venirea la putere a guvernului Boc I. De atunci, Despoiu şi firma sa Kondiment au primit contracte pentru furnizare de servicii complete online de la diverse instituţii ale statului. De la Ministerul Comunicaţiilor, de pildă, Kondiment a primit un contract pentru realizarea portalului web al Ghişeului de Plăţi Virtuale, un proiect extrem de important al acestui minister, şi a cărui valoare totală se ridică, acum în 2011, la suma de 2,7 miliarde lei, fără TVA.

Un alt contract important pe care firma lui Despoiu l-a primit de la Ministerul Comunicaţiilor este cel pentru realizarea unei părţi importante a portalului e-Romania. Suma pe care Kondiment a încasat-o pentru acea parte de proiect se ridică la aproape 6 milioane euro.

De asemenea, Kondiment, firma în care Lucian Despoiu este managing partner, a realizat şi noua formă a site-ului Guvernului României. Contractul a fost atribuit în 2009, prin Secretariatul General al Guvernului, dar suma prevăzută în acest contract a rămas secretă din raţiuni necunoscute.

Despoiu şi societatea pe care o deţine s-au mai ocupat în campania prezidenţială din 2009 şi de site-urile oficiale ale candidatului Traian Băsescu. Iar din 2010, aceeaşi fimă Kondiment se ocupă şi de site-ul Elenei Udrea şi cel al Ralucăi Turcan.

Lucian Despoiu a ajuns în anturajul PD-ist cu ajutorului bunului său prieten Vlad Bălăşoiu, fost consilier al lui Varujan Vosganian, şi cel care de altfel a şi adus-o pe Mantale de la Iaşi. Bălăşoiu şi Despoiu, ambii din Râmnicu Vâlcea, sunt vechi prieteni şi asociaţi într-o altă firmă, furnizoare de asemenea de servicii online. Firma cu pricina s-a numit eKontent şi a fost înglobată ulterior în ceea ce astăzi este firma-mamă Kondiment.

Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s