Cum te fura RATB-ul la noile carduri electronice

Unii bucureşteni au constatat că „portofelele electronice” se strică repede şi îşi pierd călătoriile plătite. Renunţarea la tichetele de călătorie din hârtie aduce câştiguri Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) prin reducerea numărului de călători care circulă fără bilet.

Noile carduri care au înlocuit biletele din hârtie în urmă cu două luni şi jumătate au adus profit RATB-ului, întrucât călătorii nu s-au mai putut folosi de vechile tertipuri de a scăpa de controlori şi au fost nevoiţi să-şi activeze „portofelele electronice”.

Bucureştenii au descoperit însă că sistemul modern şi automat de taxare are şi unele hibe. La cea mai mică detriorare, cardul nenominal se dezactivează, iar călătorii îşi pierd banii încărcaţi.

Potrivit RATB, la emiterea cardului nominal, suma minimă ce poate fi încărcată în portofelul electronic este 15 lei, iar cea maximă este de 50 lei. În schimb, pentru cel nenominal, se plătesc 2,6 lei până la 50 lei.

Conducerea Regiei este mulţumită, însă de noul sistem de taxare introdus în Bucureşti şi le dă asigurări călătorilor că îşi pot recupera banii în cazul în care cardurile se strică.

 

Adevarul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s