BAC-ul licentiatilor, sau dreptul nativ la copiat

Cu un tupeu si cu o notorietate negativa , ambele castigate pe parcursul ultimilor sapte ani, tinerii absolventi de facultati au intrat la randul lor in salile de examen. Pentru proba scrisa a ultimului, pentru multi dintre ei, examen scolar. La fel ca si in cazul fratiorului mai mic, tenta generala a intregii probe scrise a stat sub semnul/zodia copiatului. Prin orice metode : de lavechile copiute bagate sub tivul fustei, ori intre sani si terminand cu moderna tehnologie a ” ultramicii urechelnite” invizibile.

Dand dovada de o nesimtire fantastica, acesti asa-zisi , falsi dupa opinia mea, licentiati nu s-au sinichisit nici de observatiile comisiei de supraveghere. Ba mai mult , ii priveau pe componentii acesteia cu un fel de sictir si superioritate  demna de Hitler in relatia lui directa cu evreii. In plus, unii mai si caraiau , spunand ca e un drept al lor, firesc, obtinut in urma taxelor platite , pentru studiu!!!!, in cei trei ani de facultate. Altii au ramas socati cand au fost scosi din sala de examen, evident ca pentru…FRAUDA, neintelegand de ce sunt eliminati pentru un simplu si banal copiat. Probabil acestia, ca si multi altii, au mers pe acelasi concept idioto-cretinizat pomenit anterior, sau pur si simplu vroiau nota 10, ca altfel le rup parintii, inconstienti si tembeli totodata, tainul din contul bancar.

Trist si totusi adevarat. O realitate de care incercam sa scapam, dar, paradoxal, nu se face nimic in acest sens. Toleranta zero impusa de comisie, in multe locuri capata nuantele verzi, ori caprui ale privirii responsabilului de sala. Care, de cele mai multe ori, are diverse simpatii, mai vechi, ori de moment, in randul celor examinati. Si atunci, ma intreb retoric, unde se va ajunge? Tot in rahatul din care si bietul Sisif se chinuia odinioara sa scape.

Trist si adevarat  este si faptul ca, nefiind, pana la toamna, inca sub ocheanul funieresc , cei din staff-ul administrativ al diverselor institutii de invatamant superior accepta/inchid ochii la astfel de acte care stirbesc din calitate si, cel mai adesea, impun promovabilitate 100% pentru a atrage ptentialele victime studentesti, nu pentru ca sunt dornici sa ii „scoleze” pe acestia ci pentru a le lua banii  pentru propriile interese financiare colaterale  procesului educational.

Sperietoarea e insa tot mai mare, caci actualul ministru al educatiei catarat in varf de munte a starnit un bulgare de nea, unul care se face tot mai mare, tot mai mare pana va cuprinde tot invatamantul romanesc. Initiativa laudabila daca va si avea efectele scontate. Altfel, cu jumatati de masura in care unii trag in stanga, altii in dreapta, nimic nu se va schimba. Iar la reusita initiativei ar trebui sa contribuie cu totii. Fie ca vorbim de politicieni, conducerea institutiilor de invatamant, profesori, elevi/studenti dar, in special, parintii celor care ajung pe bancile facultatilor. Caci mentalitatea talambului si idiotului de roman avid dupa diplome-viteza de pus in rama e mai greu de schimbat. Indiferent de nivelul la care ne raportam.

Trist si adevarat. Deopotriva…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s