Tudor Ciuhodaru va pleda la EAD ca toate drogurile să fie scoase în afara legii

Medicul Tudor Ciuhodaru va susţine pe 7 iulie, în cadrul Acţiunii Europene privind Drogurile (EAD), de la Varşovia, ca toate drogurile să fie scoase în afara legii.

La invitaţia Comisiei Europene şi a preşedinţiei Consiliului Europei, deputatul Tudor Ciuhodaru va susţine necesitatea abordării integrate a fenomenului drogurilor şi va participa la elaborarea unui model de guvernanţă clinică în ceea ce priveşte abuzul de substanţe, potrivit Agerpres.
„Considerăm că abuzul de substanţe trebuie să fie considerat o problemă de sănătate publică ce necesită o abordare integrată care să implice toţi factorii ce intervin succesiv sau simultan în prevenţia şi terapia consumului de droguri prin realizarea unui nou model de guvernanţă clinică la nivel naţional şi european. Considerăm că problema consumului de substanţe psihoactive este pusă greşit, ele fiind împărţite artificial în droguri de mare risc şi droguri ‘uşoare, legale’. Împărţirea este menită liniştirii conştiinţei decidenţilor şi iluziei că fenomenul este ţinut sub control. Traficanţii şi moartea nu ţin cont de aceste clasificări oficiale. Spun asta deoarece oricum am privi fenomenul consumului de etnobotanice, legale, de design, uşoare, evoluţia nu poate fi decât nefastă. (…) Din acest motiv susţinem că toate drogurile trebuie să fie scoase în afara legii”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

 

Cotidianul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s