Siderat de Romania : Atacul de panica al marinerului

Probabil Traian Basescu a platit niste polite mai vechi ale „finului” Paul de Romania, altfel nu putem cataloga gafa de acum doua seri comisa in prime-time pe oficiosul TV al Cotroceniului. Dand dovada de crasa lipsa de cultura istorica, marinerul numarul unu al natiunii ( apropos, pentru cei interesati de flota Romaniei, regasiti pe site o mica informatie despre destinatia prezenta a multor dintre navele ce erau odinioara mandria tarii) s-a lansat intr-un atac furibund la adresa celui care a abdicat in 47, nu voit ci nevoit, cu pistolul la tampla pus de cei care l-au facut pe Basescu mare capitan de cursa lunga. Sincer, nu stiu nici macar daca Holocaustul a existat pe teritoriul Romaniei caci, din cate stiu , atat fostul suveran al tarii , cat si multi politicieni din perioada respectiva au oferit cum au putut ei mai bine tot sprijinul necesar evreilor prigoniti. Poate gresesc, insa totul pare a fi doar un cantat in struna diapazonului SUA , care , fie vorba intre noi , schimba istori dupa cum miros sosetele lui Obama, Clinton, Bush samd.

In 2006, actualul sef de la Cotroceni iesea la rampa, pe scena din Dealul Mitropoliei si condamna la unison, cel mai voga subiect spunem noi in acea vreme, atrocitatile regimului comunist. In timpul alocutiunii de atunci, unul din rapsozii inca in viata ai dictatorului regrat acum de multi, Nicolae Ceausescu, il infiera pe fostul suveran al Romaniei, il admonesta pe Traian Basescu si spumega precum un leu in turbare cum de e posibil asa ceva. Cinci ani i-au trebuit marinerului sa isi dea seama ca Tribunul este mentorul sau adevarat si nu Plesu, ori Tismaneanu. Altfel, aparitia domniei sale la TV este una jalnica, demna de un om bolnav psihic, cu fraze asemanatoare oricaror structuri sintactice din  declaratiile pe care Vadim Tudor le face si in zilele noastre.

Discursul presedintelui Basescu plin de astfel de erori a fost unul al unui lider incoltit din toate partile, al unui ins ce a suferit un atac de panica la gandul ca daca mai era Mihai rege, nu mai papa el flota Romaniei. Drobul de sare s-a clatinat si prezidentiabilul s-a speriat ca daca o ia la vale si il ajunge din urma. Acompaniat din umbra si de corul de bocitoare cu Flutur in frunte, si Boc abia ivindu-si nasul din multime, Traian a reusit astfel pentru inca 48 de ore sa deturneze nelinistea viselor romanilor, temerile acestora de zi cu zi,  dovedin a mia oara sadismul ce ii zace acolo in strafunduri. Si cu aceasta ocazie a impuscat inca doi iepuri, ca un vanator iscusit ce este : l-a ajutat si pe prietenul sau Paul si pe frienzii lui americani. I-o fi promis Paul ca daca il „detroneaza” pe Mihai din topul preferintelor istorice, ii da cheile de la Versailles sa il vanda si pe acesta, cine stie. Ca altceva ce sa mai doreasca Baselu care le are pe toate…

Cat despre Regele Mihai, isi vede linistit de viata sa si nu reactioneaza la toate tembelismele unor paranoici ajunsi celebri prin si, mai ales din, prostia electoratului si mai prost si prostit totodata cu fiecare scrutin ce zboara deasupra Romaniei din cand in cand.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s