Băsescu: Regele Mihai I este vinovat de holocaust şi de abdicare

Preşedintele României, Traian Băsescu, pretinde că e în toate ale sale. Şeful statului român a făcut, miercuri seara, declaraţii absolut iresponsabile la B1 TV în prezenţa lui Ion Cristoiu şi a lui Robert Turcescu care nu au ripostat şi nu au oprit emisia:”Abdicarea Regelui a fost un act de trădare”.

 

Garantul constituţional al statului român şi-a demonstrat, încă o dată dacă mai era nevoie, nivelul de cultură şi de educaţie. De data aceasta abordând tema din Istorie a abdicării forţate a Majestăţii sale Regele Mihai I al României şi a responsabilităţilor româneşti pentru cumplita tragedie numită Holocaust. Dovezile crude ale educaţiaeipreşedintelui României nu sunt o noutate: cu aceeaşi competenţă abordează teme de drept constituţional, relaţii internaţionale şi diplomatice.

Supus de Ion Cristoiu unui test rapid de cultură minimă pentru un preşedinte al unei ţări, Băsescu s-a bâlbăit vreme îndelungată. Pasionat de Istorie, jurnalistul l-a întrebat pe şeful statului dacă ştie semnificaţia zilei de 22 iunie. Cu un pic de ajutor din partea jurnalistului a reuşit să vorbescă despre ce nu a fost în stare iniţial – Intrarea României în Al Doilea Război Mondial: „Ăăă a fost asta … hai să-i spunem de la celebra: Soldaţi români, vă ordon treceţi Prutul !”

„Abdicarea regelui a fost un mare act patriotic… Nu ! A fost un act de trădare a interesului naţional al României din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a spus şeful statului român.

 

Cotidianul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s