Nehotaratul Mărmureanu: Cutremur catastrofal în România

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a spus că un cutremur catastrofal va avea loc şi în România, un cutremur de peste şapte grade. „Este exact fereastra potrivită”, a adăugat acesta.

Specialistul a precizat totuşi că un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc în România, potrivit b1.ro.

Referitor la rezistenţa seismică a pasajului Basarab, Mărmureanu a spus că o serie de aparate speciale ce detectează seismele au fost instalate pe structura pasajului. În cazul unui cutremur şoferii vor fi avertizați prin diverse semnale.

Curios dar cu trei luni în urmă Gheorghe Marmureanu declara, în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV, că în România este deocamdată liniște din punct de vedere seismologic, iar mișcările produse în timpul cutremurului din Japonia nu vor atinge România, pentru că „sunt multe sisteme amortizante până aici”.”Vrancea, din punct de vedere geologic, nu poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7,5 pe Richter. Este cutremurul la care am calculat și Cernavodă, la care a fost făcută și Casa Poporului și tot ce facem este calculat tot pentru 7,5″, spunea directorul Institutului de Fizică a Pământului.

 

Cotidianul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s