Romanii, subt Boc voievod viteazu’, mancat’as!

La un moment dat actualul premier Boc dadea vina pe Bruxelles, invocand o asa-zisa decizie a forului suprem UE legata de impartirea teritorial-administrativa. Gogoasa s-a dezumflat rapid, dar nici pana in prezent diriguitorii natiunii romane nu au catadicsit sa raspunda , sa dezminta si sa isi ceara scuze pentru porcariile debitate in numele oficialilor europeni. La urma urmei de ce ar face-o. Nu au niciun motiv in acest sens, mai ales ca sunt destul de abili sa fenteze realitatea si sa devieze atentia poporului de la adevaratele probleme ale natiunii.  Si o fac cu succes de fiecare data, dovedind publicului ca nu a invatat nimic , ori n-are chef sa priceapa nimic din ceea ce s-a petrecut in trecut.

An dupa an  romanii devin tot mai insensibili si ancorati adanc in lupta pentru supravietuirea speciei de cocalar si ciumpalac cu tricoul peste burta. An dupa an, desi se vaita ca sunt saraci si n-au ce sa manance, merg sa ridice ajutoarele de la stat cu mertanul. De fiecare data statul spune ca va taia accesul la troaca cu euroi, dar s-a facut ca uita atunci cand smecherii ameninta, sau le rad in nas functionarilor cu laude ca ii pot cumpara oricand. La ce bani invart ei…

In atare conditii , reimpartirea teritoriala e una de inteles. Ideea de cnezat, voievodat, ori feuda e logica. Avand in vedere, daca analizam si tragem concluziile corecte, ca Romania moderna s-a intors in perioada Evului Mediu, atunci cand erau doua clase sociale : bogatii si saracii. Aducand sablonul din trecut peste imaginea sociala a Romaniei actuale, putem intelege clar care sunt bogatii, zapcii la fel de bogati  si aflati mereu , in umbra, la dispozitia primilor si saracii , mai saraci ca niciodata.

Asa ca, o amarata de iesire in public a sefilor Ue pentru a anunta ca nu ei doresc reimpartirea Romaniei, ori demonstratia de la Londra  a „patriotilor” din secuime, sunt frectii la picior de lemn pentru autohtonii dregatori din  Tarile Romane. Preocupati mai mult de interesele satisfacute in urma incuscririi cu unul , sau altul, inrudire ce le-ar fi de folos in proxima campanie electorala ce bate la usa.

Cat despre romani… Ei vor sta , ca la circ, cu punga de seminte in brate si vor aplauda galagios orice iesire din logica normalului, orice sfidare a legii din Romania. Acte comise evident de alesi si pe care ei, romanii, prin metoda imitatiei de prost gust le vor lua drept modele. Cine are tupeu sa faca tot ceea ce fac alesii neamului, se stie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s