Multe din averile cetăţenilor români sunt acumulate prin corupţie

Ambasadorul SUA în România, Mark H. Gitenstein, a afirmat marţi, la Constanţa, că, în momentul de faţă, Fiscul din România are dificultăţi în analizarea averilor cetăţenilor români, care de foarte multe ori sunt acumulate şi prin modalităţi de corupţie.

„Ceea ce am intenţionat când am spus că este necesară modificarea articolul 44 (din Constituţie, n.r.) se referă şi la faptul că, în momentul de faţă, Fiscul din România are dificultăţi în analizarea averilor cetăţenilor români, care de foarte multe ori sunt acumulate şi prin modalităţi de corupţie”, a explicat ambasadorul, informează NewsIn.

Diplomatul a dat ca exemplu de bune practici în domeniu SUA şi Marea Britanie. „SUA şi Marea Britanie, care împreună au aproximativ 800 de ani de experienţă în protejarea averii private – şi probabil că acesta este spaţiul geografic şi cultural care are cea mai mare experienţă în protejarea proprietăţii private – au găsit o modalitate de a proteja proprietatea privată, pe de o parte, şi de a-i pedepsi pe cei care acumulează averi ilicite, pe de altă parte. Nu există niciun motiv pentru care România să nu poată să facă acelaşi lucru”, a subliniat ambasadorul SUA.

 

Cotidianul

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s