Siderat de Romania : Speed de Romania

Cineva spunea ca multe dintre „minunatiile” speciei umane sunt create in sfintele zile de sfarsit de saptamana. Si asa si este, iar marturie stau numeroasele situatii in care am fost pusi noi, oamenii simpli, de-a lungul timpului. De la Razboiul din Golf  pana la tragicul tsunami asiatic din decembrie. Si nici romanii nu stau deoparte de aceasta zona , ultima isprava am traind-o cu gura cascata in cursul de ieri, 04 iunie 2011, cand s-a defectat „din senin” locomotiva unui tren de tip „Sageata Albastra”. Pana ici totul e banal si din ciclul : romanul are talent. Caci, inventiv din fire, cu cateva bete , cfristii au reusit sa „repare” hardughia spre amuzamentul telespectatorilor obisnuiti cu „Cascadorii rasului”.

Surpriza avea sa vina ulterior, iar vinovati de incident au fost desemnati… jurnalistii. Care s-au jucat precum bebelusii si au apasat, precum sora lui Dexter cel animat, pe toate butoanele intalnite in cale. Hilare, sau nu, intamplarile de ieri ne arata noua celor care votam la misto soarta tarii, cat de ignoranti , cat de neseriosi si jemenfisisti sunt alesii tarii. Incepand de la cel de sus , aflat in scaun ministerial si pana la cel mai mic trepadus lingau de fese din institutie.

Realitatea e si mai trista cand vedem cum ditamai ministrul , propulsat in esaloanele superioare , fie vorba intre noi , taman pe vremea cand era actualul mariner un biet sef pe la ministerul respectiv, vine si ne propavaduieste despre superb de sublima siguranta feroviara. Acum sa exageram un pic, tabloul ar fi fost complet daca Sageata respectiva isi rupea varful taman in spatyele ministaresei. Dar nu s-a intamplat asa pentru ca s-ar fi facut tovarasa de ras.Si nu ar fi fost frumos , nu-i asa?

De rasul lumii au fost, insa, reactiile ei si a subordonatilor domniei sale. Care au continuat sa insiste pe pisica ucisa de jurnalisti si aruncata in ograda Transporturilor. Acum doamna ministru ar trebui sa stie ca jurnalistii nu sunt atat de tembeli incat sa apese pe butoane la intamplare. Ar trebui sa stie madam Boagiu ca ziaristii nu sunt atat de cretini incat sa isi puna viata in pericol. Dar cum gandirea ei nu trece departe de ochelarii pe care ii poarta, este si normal ca ea sa nu cada de acord cu cei care au tot insistat sa afle un raspuns despre cele petrecute pe tronsonul Sinaia-Bucuresti. N-a reusit ea  sa se puna de acord cu ditamai directorul CFR , daramite cu vanatorii de subiecte de presa…

Si asa trenul a alergat nebun fara frane pana la Bucuresti. Chiar… cum s-o fi oprit daca nu avea frane? Scenariu de Hollywood, nu alta. Un Speed de Romania. Cu Anca Boagiu si acolitii sai in rolurile principale .De-a rasu’-plansu’.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s