Udrea blocheaza „diametrala nord-sud” a lui Oprescu; Primaria Capitalei anunta insa ca Udrea nu poate opri lucrarile pentru ca acestea au fost deja oprite din cauza procesului cu ONG-urile

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a cerut Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) să oprească lucrările de construcţie a tronsonului rutier Buzeşti-Berzei, cunoscut ca „diametrala nord-sud”,după discuţii cu reprezentanţii unor ONG, care au protestat joi la sediul MDRT.

„Am convenit că vom decide întreruperea lucrărilor, începând de astăzi (joi, n.r.), pentru că PUZ-ul nu îndeplineşte toate condiţiile”, a spus Udrea.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat în noiembrie 2010 că Bucureştiul va putea fi traversat de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Coşbuc, în urma lucrărilor la diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus, pe care o califica drept „cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani”. Municipalitatea preciza atunci că valoarea estimată a investiţiei este de circa 330 de milioane de euro. Mai multe in ZF.

”Această decizie a ministrului este o consecință a faptului că ONG-urile au obținut în instanță anularea PUZ-ului. În săptămâna 20 – 27 iunie va fi organizată o dezbzatere publică, în cadrul căreia trebuie prezentate atât proiectele Primăriei Generale, cât și cele ale societății civile pentru a găsi o soluţie urbanistică pentru acestă zonă”, a declarat pentru B365.ro, Nicușor Dan, președintele Asociației “Salvați Bucureștiul”, noteaza b365.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s