Schimbare de garda in diplomatie

La Ministerul Afacerilor Externe se muncește pe brânci! Din păcate nu pentru aderarea României la Schengen și nici pentru soluționarea imensului scandal legat de deschiderea la Bruxelles a Reprezentanței Ținutului Secuiesc. „ Decidenții din MAE trag din greu  pentru multiplicarea ” fenomenului un vot în cinci secunde la Paris” , a declarat azi, unul din senatorii USL, după lecturarea listei cu cele 17 propuneri făcute de MAE pentru posturile de ambasadori în ambasadele vacante ale României.

În realitate, această așa-zisă schimbare de gardă din diplomație este doar o modalitate prin care actuala guvernare își răsplătește oamenii de partid cu funcții de ambasadori, și, în același timp, prin acești noi ambasadori de încredere că

” fenomenul Paris” patentat în 2009 cu succes de actualul ministru de Externe, se va multiplica la alegerile din 2012,  în toate ambasadele României.

Pe lista de propuneri înaintată de MAE, Comisiei de Politică Externă a Senatului (forul parlamentar care urmează a audia persoanele propuse pentru posturile de ambasadori), pe lângă numele unor personaje excentrice așa cum este specialistul în canibalism, Cătălin Avramescu- șef al Cancelariei Prezidențiale, propus pentru postul de ambasador în Finlanda și Estonia, regăsim de exemplu și numele unui diplomat compromis. Este vorba despre Iustinian Focșa, propus ambasador în Republica Macedonia. Focșa, fost secretar II al Consulatului General de la Cernăuți, în 7 martie 2009, împreună cu Radu Filip- atașatul militar al Ambasadei României de la Kiev, au fost expulzați din Ucraina în urma unui mare scandal de spionaj.

Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s