Prostia guverneaza studentia

pledoarie pentru prostie

Nu stiu altii cum se simt, insa eu cand vad prostia din jur cum creste de la o zi, la alta, imi vine sa ma urc pe pereti si sa urlu a neputinta. Cu fiecare clipa ce trece peste crestele Carpatilor precum vantul turbat, ma conving tot mai mult ca Romania se prabuseste tot mai mult spre haul prostiei si al inculturii postdecembriste. Ca sa nu mai amintim de nesimtirea multora dintre semenii nostri vorbitori de aceeasi limba.

Ieri, 24.05.2011, am incercat un experiment cu ” superbii de inteligenti” studenti de la Jurnalism. Un experiment menit sa dezvaluie adevarata fata a celor care vor sa intre in lumea presei, sa vegheze la linistea cetatenilor punand la zid nemerniciile celor ajunsi in functii inalte. Mai bine nu-l faceam. Rezultatele sunt macabre si, din pacate, nu ii va trezi niciodata pe cei care au participat la „eveniment”. Ei deja sunt pierduti in neantul prostiei . Daca ii privesti cu atentie le observi  ochii reci si goi cu care ratacesc prin lumea prezentului. Sunt rupri de realitate. Nu au flerul de a sesiza capcanele fine intinse de examinator si pica precum mustele la prima adiere mai dulceaga a florii carnivore cu parfum de miere.

Experimentul de ieri, pentru ca numai examen nu poate fi numit, a reliefat adevaruri crude despre lipsa notiunilor despre gramatica limbii romane, capitol la care au siluit -o pe biata Doamna mai toti cei care cica vor veghea la corectura textelor ce apar in ziare, ori pe blog. Recunosc, nu sunt as in gramatica, dar stiu cand se pune virgula si cand nu se pune, in 99% din cazuri. Stiu ca atunci cand mi se dicteaza un text de genul :  ” Severin : Totul e o inscenare”, nu il scriu : „Severin doua puncte Totul e o inscenare” . Nu mai vorbim de baza teoretica, scrisa de unii cew au profesat in presa tocmai ca sa le fie invataceilor ghid prin hatis. Nu mai vorbim de confuzia termenilor samd.

Acestia sunt viitorii jurnalisti ai Romaniei moderne , reprezentanti de vaza ai prostiei generatiei atomiste si mtviste. Cocalari si pitipoance de cea mai joasa speta ce scot de pe sticla pe cei care intr-adevar merita sa fie acolo. Indivizi care oricum sunt trecuti cu note onorabile pentru ca, precum in vechiul regim, institutia de invatamant superior ce ii pastoreste pe drumul vietii timp de trei ani sa declare productii record de absolventi , precum odinioara erau raportate tonele de grau pe hectarul agricol.Asa si sefii de universitati , fie de stat, ori particulare, dau directive pentru ca toti tembelii sa treaca examenele cu brio , ca sa dea bine in foaia matricola. Si astfel sa adune tot mai multe muste la borcanul cu miere, nepasandu-le practic de nivelul inteligentei al acelora care vin si trec prin bancile facultatilor,ci mai degraba de banii acestora pentru bunastarea traiului propriu. Profesorului amarat  ce examineaza pulimea  nu ii ramane decat distractia si sa faca misto pe aberatiile tolomacilor si, in plus,  datul de note care, pentru ego-ul propriu, nu valoreaza nimic. Dar absolut nimic. Pentru ca, pentru el singurele calificative onorabile si respectabile sunt : 8, 9, 10.

Dupa ziua de ieri, imi vine precum Raj Kapoor sa imi iau bocceluta in spinare si sa ma tot duc spre alte zari. Unde poate exista mai multa inteligenta si mai multa determinare profesionala. Aici, unde ma aflu in prezent nu mai are sens sa continui. O spun din nou. Si cu multa mai multa amaraciune de aceasta data.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Prostia guverneaza studentia&8221;

  1. Foaaarte tare:))) Uite…de-asta imi rapesc cateva clipe din zi sa citesc blogul profului. Un mare bravo si la mai multe articole din regnul – citez – „pulimii”:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s