Festivismul şi gratuităţile dispar când nu apare Băsescu

Duminică s-a desfăşurat într-o localitate suceveană sărbătoarea populară „Hora Bucovinei”. Cum anul acesta nu a fost invitat, ca şi în 2009, preşedintele Traian Băsescu, manifestarea nu s-a mai încadrat în tiparele de acum doi ani.

De la oile-litere la totul pe bani

Pentru cine nu-şi aduce aminte, în 2009, aflat în campanie electorală, preşedintele Traian Băsescu a participat la sărbătoarea populară „Hora Bucovinei”, manifestare care se organizează în ultima decadă a lunii mai în localitatea suceveană Bucşoara. În 2009, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a inventat oile-litere, scriind – ca pe vremea lui Ceauşescu – pe un deal, „Bucovina” din trupurile a mii de oi. La vremea respectivă, întrebat de ziarişti cine a avut ideea tipic ceauşistă, Flutur a dat un răspuns stupefiant: „S-a văzut şi la televizor? Eu am scris-o”.

Evident, la ediţia din acest an, Flutur a renunţat la aceast omagiu-aberaţie, pentru că nu avea pe cine să omagieze. Traian Băsescu a avut nevoie de o mare baie de mulţime în campania sa electorală, acum evită pe cât posibil contactul cu mulţimile. Faţă de cei 40.000 de participanţi în 2009, acum, conform corespondentului Mediafax, au fost doar „câteva mii de oameni”. Dacă în 2009 au fost invitaţi 356 de ciobani, acum au fost organizate doar cinci stâne de unde participanţii puteau cumpăra produse specifice. O altă deosebire majoră faţă de manifestarea de acum doi ani. Pe 22 mai 2011 nu s-a mai degustat din bucate, ci s-a cumpărat, spre deosebire ediţia din 2009 când fiecare turist, sau localnic, prezent la Hora Bucovinei a putut degusta din bunătăţile specifice zonei.

Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s