Siderat de Romania : Surpriza din „cadouri”

De curand platforma Android a lansat pe piata o aplicatie naucitoare am putea spune. Bribespot. Cu ajutorul acesteia, societatea civila a mai capatat un atu in lupta pe care o duce sistematic de erodant cu  domnia sa, Autoritatea. Surprinzator, sau nu si brisbespotistii romani s-au alaturat proiectului si  deja foarte multe din mesajele postate se refera la relatia cetatean-autoritate, cu toate formele ei existente.

Pe langa celebrele „intelegeri” cu nenea cu chipiu’ , adica militianul post-decembrist, cele mai multe sesizari se refera la „atentia” acordata secretarelor de facultati, profesorilor universitari , intr-un cuvant  educatie. De la flori, bomboane, ca sa obtii numarul de telefon al unui profesor, pana la bani frumosi pentru  note din burta la unele examene neinteresante, atentiile pe care studentii la dau mijlocitorilor, intermediarilor demonstreaza, daca mai era nevoie, cat de imputita e situatia in sistemul pastorit cu atata dragoste de unu’ Funeriu,

Situatia e urata la nivel national. Nu are sens sa insist mereu pe aceleasi detalii. Cu fiecare caz raportat, inteleg tot mai bine care e realitatea. Si, pentru a mia ora,le spun romanilor ca nu au dreptul sa comenteze : ei insisi isi fac rau  intrucat persista sa dam mita pentru nimicuri gratuite , la urma urmei. Ori, in cazurile cele mai grave, oferind bani pentru simplu motiv ca s-a incalcat cu buna stiinta legea.

Astfel ca nu m-ar mira ca intr-o zi sa depasim India, ori Lituania in clasament. Macar la unele chestii sa fim campioni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s