Siderat de Romania : Incremeniti …si atat

Romanii nu mai stiu sa se bucure de frumos, estetic si de de reusitele altora. Au uitat de fair-play , de unitate de grup si de a trece peste infrangeri cu fruntea sus. Daca vecinul se casatoreste cu o femeie superba, cartitorii de dupa gard  ce stau seara pe sant la cloaca o fac pe proaspata doamna , femeie de moravuri usoare ce vrea sa ii manance amaratului averea. Daca vecinul isi deschide o afacere , pe banii sotiei, nu conteaza faptul ca ea isi ajuta sotul ci faptul ca incearca sa il ameteasca pe acesta ca sa ii ia ochii. Ori, pe partea cealalta daca analizam lucrurile, au furat banii in cardasie cu primarul.

Autoritatea numarul unu’ in sat e cel mai hulit personaj local. E un fel de diavol cu care toti se fac frate pana la o saptamana, doua dupa alegeri. Dupa aceea, fiecare ia un cataroi de pe ulita si da in geamul masinii primarului. Ca, vezi Doamne, nu isi mai respecta angajamentele luate in campania de pe maidan, la bautura. Toti uita ca la bautura omul face si desface lumea. Dupa mahmureala , lucrurile revin la normal . Si cu mari dureri de cap. ( inlocuiti cuvintele „bautura” , „mahmureala”  cu expresiile ” campanie electorala ” , ” ziua alegerilor” – rezultatul e acelasi ). Efectul de turma functioneaza cum nu se poate mai bine la romani. Fara a judeca catusi de putin, cetatenii patriei iau de bune toate, dar absolut toate gulgutele debitate de unii, sau altii.

Randurile de mai sus le -am avut in gand din clipa cand am citit un anunt postat pe gardurile Capitalei  ( a se citi ziduri ) un ditamai posterul ce prevesteste Apocalipsa. Si primul gand ce mi-a venit in cap a fost cel legat de alesii nostri : de ce nu se agita astia sa fuga, sa se ascunda? Credeti voi, cetateni ai Romaniei ca la ce informatii ce le trec prin maini, nu ar fi aflat daca se pregateste ceva „nasol”? Vine un nebun si ne preveste Sfarsitul Lumii. Foarte bine, dar a gresit adresa. Romania oricum e in urma cu vreo 100 si ceva de ani fata de celelalte civilizatii din jur. Romania e incremenita in proiect si nimic nu mai misca. Singura lege care mai functioneaza din toate punctele de vedere e legea inertiei. Din inertie, oamenii barfesc prietenii, ori  colegii. Din inertie, politicienii merg la munca si voteaza legi la norma. Altii joaca fotbal la „misto” , ati ghicit : tot din inertie.

Romania e o tara amortita , in care nimic nu mai evolueaza, nimic nu mai arata ca se incearca a se recupera distanta ce ne separa de celelalte tari. Totul e incremenit, asemeni kilometrajului unei masini ce a suferit un impact naucitor. Si nu e vorba de meteoritul ce sta la panda, ci mai degraba de roata rupta a carutei ce ne-a azvarlit  pe toti in civilizatie. Asemeni unui Pacala ce merge la targ sa isi vanda vaca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s