Siderat de Romania : Deveselu dreamin’

Nu departe de locul unde o macara a ramas blocata intre zidurile deja ridicate ale unui bloc ( motivele se stiu ), niste baieti destepti vor sa plaseze , cica, un scut antiracheta menit sa protejeze partea asta a lumii de invazia nebunilor visatori. Subiectul a tot fost analizat si rastalmacit in mii si mii de materiale de presa si pare a fi un imens si nesecat bazin de alimentare. Si de aceea am tot evitat sa vorbim pe „Siderat de Romania” despre grozavia ultra-tehnologizata. O minunatie despre care localnicii nu prea au habar la ce foloseste, insa idolatrizata de acestia pentru banetul care le va umple gaurile din sosoni si turul pantalonilor.

Visandu-se deja imbracati cu toale de Mall si cu ditamai tancurile Q7 gonind pe ulitele colbaite ale asezarii alergand in stanga si dreapta orataniile iesite pe santuri la pascut de iarba, cetatenii de Desevelu si-au suflecat temeinic manecile si au lasat sapa …pe mapa. Au luat creioanele chimice in mana, le-au umezit un pic si, scarpinandu-se cu mana stanga la urechea dreapta, au trecut la calcule. Nu va temeti ca a ar face cine stie ce calcule complicate, ci simple operatiuni de adunare. Deja fac planuri peste planuri si, olteneste, se gandesc cum sa ii fenteze pe americanii ce vin sa pompeze parai in terenurile parlogite din zona.

Evident ca din toata afacerea  in pierdere vor iesi …partenerii Romaniei in afacere. Care, pentru a nu escalada situatiunea si pentru a urgenta amplasarea ditamai magaoaiei in zona vor juca dupa cum spune Basescu si ai lui. Localnicii vor dori sa fie despagubiti si pentru oalele sparte de stra-stra-stra-stramosii lor. Vor inventa tot felul de pretexte de a suge si ei cat mai mult din fondurile astea , cum li se spune, dar cel mai mult se vor distra altii. Aceia care vor sta pe margini si vor viziona spectacolul pe gratis razand cu lacrimi in ochi de inocenta credula a strainilor care vor veni sa asculte dusmanul pititi printre buruienile din Deveselu.

Cateva lucruri  sunt certe in toata „afacerea” asta . Primul dintre ele : ospitalitatea, pe alocuri enervant de exagerata, a localnicilor in frunte cu dom’ primar ( mese festive peste mese festive : primul cui batut in scanduri , prima sarma legata la gard samd ; gratare, bere mici si poluarea mediului ). A doua mare problema : flacaii din sat vor vedea in militarii straini dislocati in zona, posibili adversari la inimile demoazelelor si, de aici, gelozii peste gelozii etc. Asta daca nu cumva le va merge mintea la vreo afacere cu felinare rosii. A treia situatiune : din toata afacerea nu vor castiga visatorii de  haine Armani si Audi la poarta, ci cu totul alte personaje implicate in „proiect. Pentru ca, nu-i asa, jocurile au fost deja facute si stim cu totii de catre cine.  Persoana importanta, nu spunem…

Orice asemanare cu situatii si personaje din productia de cinematografie ” California Dreamin’  ” este una absolut de …neintamplatoare. Doar suntem romani…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s