Liceenii de la „Tonitza” se înscriu în PDL

Ceea ce se întâmplă în învăţământul românesc în funesta „eră” Funeriu depăşeşte orice imaginaţie. Nu doar sub aspectul subfinanţării sistemului şi al bramburelii maxime instaurate în şcoli şi universităţi de când a fost adoptată prin asumarea răspunderii noua Lege a învăţământului, ci şi din punctul de vedere al politizării excesive. Iar aici nu vorbim doar despre numirile făcute exclusiv pe criteriul apartenenţei la PDL, UDMR sau UNPR, ci şi despre politizarea care se face cu elevii.

După ce a început treptat, mai întâi, anul trecut, cu carnete de elev tipărite în culoarea PDL, în judeţul Constanţa, şi cu uniforme accesorizate cu aceeaşi culoare portocalie la şcolile de top din judeţul Prahova, acum partidul de guvernământ a trecut la nivelul următor: constrângerea elevilor de liceu de a se înscrie în partidul prezidenţial.

Elevii din anii terminali de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti au acceptat să fie membri PDL că să-şi vândă lucrările. Şi-au făcut carnete de partid la cererea directoarei liceului. Aceasta le-ar fi promis că înscrierea în partid le garantează succesul. Întâmplător sau nu, de când au carnet de partid, liceenii de la „Tonitza” au vândut tablouri în doar două săptămâni cât în trei ani de şcoală.

Jurnaliştii de la „Observatorul” Antenei 1 au realizat un reportaj cu camera ascunsă la Liceul Tonitza. În materialul video difuzat de Antena 1, elevii de la „Tonitza” au recunoscut cât se poate de clar faptul că li s-a sugerat de la nivelul direcţiunii liceului că în loc să rămână în anonimat e mai bine să se înscrie în PDL şi astfel să reuşească să dobândească şi notorietate, şi ceva bani de buzunar. Câţiva dintre adolescenţii intervievaţi au povestit că tablourile pe care le-au vândut fuseseră expuse (fireşte după ce se înscriseseră în partid) în sediile din Bucureşti ale PDL.

Cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s