Siderat de Romania : Totul, de fatada

Unii se uitau cam chioras la mine cand le spuneam , in urma cu ceva timp, ca vamesii arestati de catre autoritati , atunci, cu mare tam-tam sa vada Bruxelles-ul, vor iesi tiptil, unul cate unul, din aresturile in care au fost aruncati „justitiar”. Spuneam tovarasilor la un pahar de vorba ca undeva prin iunie-iulie ( iata ca Base’ si ai lui au fost mai darnici) toti cei implicati in scandal vor scapa discret – treptat de zeghe si vor zbura din nou liberi catre inaltul cerurilor, evident cu avionul catre o destinatie exotica , iarasi evident, pentru o vacanta binemeritata.

Era clar din start, se poate spune cu mana pe inima aruncata pe jar, ca vamesii nu aveau sa stea prea mult dupa gratii. Pentru ca, la urma urmei, ei reprezentau doar cateva tentacule din marea caracatita ce suge sistematic din contrabanda cu tigari si din micul trafic de frontiera romanesc. Poate si de aceea  liderii UE nu s-au lasat impresionati de vorbele de la Bucuresti si tin  si in continuare Romania, la distanta, departe de spatiul Schengen. Orice ar spune clasa politica romaneasca, ca totul va fi bine, vorba cantecului, nimic nu pare sa schimbe optica de la Bruxelles. Ba mai mult, acestia propun reintroducerea vizelor la granitele de est ale Uniunii. Un lucru rusinos pentru politicienii de pe Dambovita ce, fie vorba intre noi, si-ar vedea astfel amenintate toate afacerile de contrabanda in care ei si-au bagat pana la umar mainile hraparete ( in paranteza fie spus , la ingeniozitatea celor care detin fraiele si banii si functii inalte, se vor gasi oricum portite pentru a fenta deciziile UE : realitatea o demonstreaza )

Inca o data, pentru a merita cu „binemeritata”, justitia romaneasca a jucat, ca pe vremuri, dupa cum i s-a dictat de sus . Inca o data a demonstrat ca totul se face de fatada aici pe plaiurile mioritice. Nu totul, ar spune , carcotas, guvernantii. Ci totul, am replica cu ranjetul sadic pe chip, noi ceilalti. Suspecte, sau dimpotriva, logice, actiunile  de presa ale alesilor nostri dezvalui ca meteahna vechiului regim de a face unele lucruri doar de  ” amorul ” de a fi facute. Ne amintim cu toti de clipele cand il vedeam pe tatucul Ceausescu dand indicatii si taind panglici de inaugurare in fata camerelor de filmare. Diferenta dintre cei de atunci si cei de astazi? Niciuna! Diferenta dintre lucrurile facute atunci si cele din prezent? Enorme! Trebuie sa recunoastem ca daca regimul comunist nu dadea strigarea generala in acele vremuri, canci metrou , ori Palatul Parlamentului in prezent. Dar asta e o alta discutie.

Pana atunci, ca sa il parafrazam pe „Rambo de Romania” , poporul ramane singur , impotriva lor, a guvernantilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s