Siderat de Romania : In numele Domnului, jucati la Loto…

E drept ca la un moment dat  premiul cel mare de la Loteria Nationala nu s+a castigat de Sarbatori, ci un pic mai tarziu. Probabil diriguitorii mega-escrocheriei oficiale s-au prins de murmurul ivit in randurile multimii si au decis pe ultima suta de metri sa amane cu o saptamana-doua deznodamantul epopeii milioanelor de euro. Asta asa , de fatada, ca sa nu mai existe cineva ce sa conteste hazardul unor castiguri mamut.La care omul obisnuit saliveaza si viseaza.

Caracterul dubios al extragerii 6/49 e insa de departe de a fi eliminat. Ca de obicei, au iesit numere ciudate, care in alt context nu ar fi iesit, dar si sumele suspect de mici jucate pe biletele castigatoare. Ciudat, ori nu, acum Dumnezeu sa ma ierte. Dar tot nu pricep cum de populatia nu se prinde ca totul nu e altceva decat o facatura prin care Loteria Nationala,impreuna cu statul roman nu vor altceva decat sa acapareze si mai multi bani de la prostime, vanzandu-i acesteia iluzia unui premiu care, de cele mai multe ori, e unul fantoma.

Se stiu castigatorii, dar nimeni nu i-a vazut si nimeni nu a aflat ce s-a ales de banii castigati. In afara de scandalagiul Ogica, mai nimic. Si atunci se ridica o intrebare normala, dar si nedorita de nimeni : oare chiar exista aceste premii, sau prin metoda falsei promovari e ales un individ oarecare ce iese in fata si se da drept castigatorul unui concurs, sau altul?

Trist e ca dincolo de toate aceste facaturi loteristice , e asociat numele Domnului in afacere. Fie ca e Paste, ori Craciun. Sau Revelion ( asta nu are nimic a face cu religia, dar tot de Sarbatori tine ). Si nu pot sa nu ma gandesc care e legatura dintre Doamne – Doamne si banul din buzunarul nostru. Aud peste tot : In numele Domnului, da-mi si mie un leu. Inseamna ca banii aceia se duc la Domnul? Om fi noi ultra-crestini , desi nu o recunoastem. Om fi noi ultra-milosi, dar parca prea asociem , cam prea des, numele Lui cu trebile noastre lumesti.

Si sa ma ierte Dumnezeu, dar parca tot ce inseamna religie si credinta e din ce in ce mai identificat cu ochiul dracului, ca sa nu spun altceva. Si atunci : unde e adevarata credinta? In palatele si masinile celor care profita de naivitatea celor care simpli? Mai mult ca sigur…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s