Chiar totul devine modificat genetic?

La Timisoara avea sa fie cultivata prima plantatie de cartofi modificati genetic, care sa reziste la gandacul de Colorado. Doua specii de cartofi puteau fi cultivate la Timisoara: cartoful alb si cel rosu, specii provenite din Targu Secuiesc. Banca Mondiala ar fi urmat sa investeasca 150.000 de dolari in toata productia, iar compania americana Monsanto a si donat gena cartofului, care provenea de la o bacterie ce are efect asupra larvelor gandacului de Colorado.

”Aceste plante au un fragment de ADN in plus, care codifica o proteina. Gena este foarte dificil de gasit si costa mult. ADN-ul l-am modificat noi aici. Noi ne-am oprit la etapa de testare. Am intocmit dosarul, l-am trimis la Ministerul Mediului care trebuia sa primeasca avize de la Ministerul Agriculturii si de la Directia de Sanatate. Am primit raspuns negativ pentru testarea in camp. Am oprit experimentele”, ne-a declarat conf. Sorina Popescu, seful Departamentului de Detectie a Organismelor Modificate Genetic din cadrul universitatii banatene.

Medicii nutritionisti nu sunt de acord cu modificarea genetica a organismelor si spun ca, pe termen lung, pot avea efecte asupra sanatatii. Studii exacte nici nu prea exista in Romania, iar la nivel international datele nu sunt foarte publice, deoarece interesele sunt foarte mari. Medicul primar Gabriela Negrisanu, specializata pe diabet, nutritie si boli metabolice, spune ca soia este cea mai frecventa cultura.

„Nu se stiu foarte clar implicatiile organismelor modificate genetic asupra sanatatii. Se intervine in ADN-ul plantelor, sunt tratate cu bacterii si virusi, practic este o noua planta. Una din implicatiile asupra sanatatii este ca pot duce la aparitia modificarilor in sistemul imunitar. Poate fi afectat sistemul hepatic, deoarece este vorba de substante toxice. Pot sa apara si alergiile, astmul bronsic. Schimbarea alimentatiei poate fi o cauza si pentru aparitia cazurilor de Alzheimer, boala tot mai des intalnita”, a declarat Negrisanu.

 

Opinia Timisoarei.

Reclame

Un gând despre &8222;Chiar totul devine modificat genetic?&8221;

  1. Pingback: Aaron Russo: Dezvăluiri Cutremurătoare | Despre 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s