Detaliile care fac diferenta

Nu putine au fost cazurile in care o decizie a autoritatilor centrale a generat un tsunami social de proportii. Asa-zisa reformare a sistemului sanitar este, de departe, o mare si grasa imbecilitate in care se complac alesii neamului care taie frunza la caini pe banii nostri. A face o schimbare in structura unui domeniu de maxima importanta nationala, fara a tine cont de realitatile din teren, denota amatorismul pastorit cu drag si spor de piticul dansator de Cluj, numit la betie, premierul Romaniei.

Regretatul Ceausescu a stiut el ce a stiut cand a hotarat ca fiecare localitate sa aiba, dupa caz, dispensarul / spitalul propriu, Se simtea nevoia intrarii in rand cu lumea. Asa cum era creionata in perioada respectiva. Insa timpurile seschimba si trepadusii ministeriali, cu gandul la Vest, au decis ca si la noi, tre sa fie ca la ei. Proasta alegere au facut. Si aceasta pentru ca niciodata , dar absolut niciodata, socoteala de acasa nu e potrivita celei din targ. Infrastructura ioc, nu toate familiile de la tara si din orasele de provincie detin masini cu care sa se deplaseze in alte localitati… Sunt doar catev a detalii care fac diferenta.

In alta ordine de idei, unde dai si unde crapa. Dai in sistem si crapa pacientul. Asta daca nu cumva, la misto, e diagnosticat aiurea pentru ca medicul a pus pariu cu un coleg ca …poate. Sau , mai grav, purtatorul de halat de alb ia peste picior pacienta diagnosticata cu tumoare cand de fapt era insarcinata. Cazuri si cazuri care pune pe tapet crudele realitati dintr-un sistem infect condus in prezent de ..straini de natia romana si de sufletul Romaniei. Respectul avut pentru medici, pentru seful SMURD-ului de odinioara, s-a pierdut in momentul in care cu totii, la unison si-au bagat picioarele puturoase in natia care , la urma urmei, le-a dat un codru de paine.

Dar cum esti aliatul unora , pana iti urca sacii in caruta, totul e posibil. Si ceea ce se intampla in prezent in sistemul sanitar e exemplu cel mai elocvent. Din pacate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s