Siderat de Romania : Si se jura ca nu fura…

Scandalul din vamile Romaniei e de departe cel mai interesantr spectacol mediatic cu care a fost hranita prostimea tricolora in ultimii ani. Regizat din studiourile Cotroceniului taman ca sa demonstreze alora din Schengen ca noi chiar facem ceva, mai mult decat clasicul ” fa-te ca lucrezi!”, experimentul „Spaga din vami” socheaza prin amploarea situatiilor intalnite in cale de catre anchetatorii DNA.

Spre deosebire de alte scandaluri, fie ele cu tigari, ori nave maritime, cel din 2011 ne arata pe de alta parte, cat de puternica e presa atunci cand e gestionata de dusmanii celor care guverneaza in prezent . Acestia incearca prin diverse metode sa traga itele catre „regina” inlacrimata din PDL. O ipostaza cam ipocrita pentru cineva care se stie manjit din cap pana in picioare cu mierea spagarilor din punctele de frontiera, atacata, sau nu, comandat. Acum, fie vorba intre noi : atunci cand ai  informatii care il plaseaza pe un fost ministru ce avea in subordine directa institutia corupta numita Vama si daca ajungi sa coroborezi ca iesirea mai mult decat ciudata a acestuia in fata presei si cu ” te juri ca nu furi” , imediat gandul te duce la celebrul cantecel cu rata din cotet furata de catelusul cu parul cret. ( daca privesti mai atent parca vezi niste carlionti pe capul ex-oficialului MAI, n.a.).

Sa nu fim totusi rai : coruptia din vami nu a inceput sub mandatul portocaliu si nu se va termina cand vor veni altii la putere. Analizand date oferite de Wikileaks, nici trandafirii rosii nu sunt fara de pacat. Astia cu tigarile, aia cu armele trimise in America de Sud. Si tot contrabanda se cheama. Ca o fi fost Ursu, Dejeu, ca o fi fost Taracila, Dudu Ionescu, ori Rus in fruntea Internelor, cu totii au gestionat si au inchis ochii la nebunia din structurile subordonate. Atat timp cat buzunarele le erau alimentate periodic cu sume frumusele.

Asa ca, tovarasi, multumim pentru spectacol si asteptam cu interes deschiderea noului sezon de vanatoare guvernamentala. Cine sunt urmatorii pe lista?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s