De ce se bat romanii pe sucul natural de mere – povestea de succes a producatorului Gigel.

Un mic producator a dat lovitura in piata cu sucul de mere natural, facut in propria sa bucatarie-atelier. Si-a luat instalatie de 3.300 de euro si in cateva luni isi va amortiza investitia. „Toamna e invazie de mar, il arunca lumea. Uite (si prinde un fruct in palma): mar de ti-e mila sa-l bagi la tocat. Supermarketul nu-l primeste ca are cateva puncte negre… defecte de „fabricatie”, ne spune agricultorul Gheorghe Vlad din comuna Vidra de Ilfov. Astazi are de facut 400 de litri de suc de mere, maine merge cu el la piata. Pana seara il da pe tot. Si-a instalat toate sculele in bucatarie, direct pe gresie, si acum se plimba printre laditele negre umplute cu mere, sa vada pe care o baga prima in tocator. „Dorule, vii sa-mi tii un sac din ala?”, striga spre unul dintre ajutoare. Cei 400 de litri de suc se fac din peste o tona de mere, soi olandez. Dureaza vreo zece ore pana se face sucul tot. Merele le cumpara chiar din Vidra, cu 1,8 lei kilogramul; sucul il vinde cu 5 lei litrul. In piata, bucurestenii satui de sucul imbuteliat de hipermarket se bat pe sucul natural de Vidra. Unii cumpara cate cinci litri odata, sa aiba pana saptamana viitoare, cand familia Vlad revine la piata cu noua transa. Este asa de dulce, incat toata lumea zice ca pun zahar in el. Dar nu; am fost de fata cand sucul a iesit, inspumat, din storcator. N-au pus in el nici pic de conservant, nici bob de zahar, nimic.

Gandul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s