Siderat de Romania : De ce ti-e frica, nu scapi

Personal, nu cred ca brazarul lu’ Base, ala micu de prin Constanta, de-si spune Mircea, nu le are cu smecheriile smecheresti din zona. Ca sunt de la Agigea, pe celebra magistrala albastra a lui Ceausescu, ca o fi mai la nord , sau mai la sud de punctul de statie ce da si numele judetului, toate putreziciunile sistemului si care l-au ajutat , in paranteza fie spus, inclusiv si pe marinerul „Number One” sa ajunga la fotoliul cotrocenesc ( numai fraierii mai cred ca nu e asa ) incep incet incet sa iasa la iveala si sa genereze valuri dupa valuri numai bune de facut surfing. Exact de potrivite pentru placa brazarului basescian, care de sub mustata lui de imbuibat pre si postdecembrist, rade  si tot rade de pul…, pardon, prostimea tarii. E de ajuns sa-i priviti fotografia si sa  observati cum va ia la  misto de fiecare data. „Uber alles ” era dictonul adoptat de cineva devenit celebru in secolul trecut pentru rautatea caracterului sau. Numai ca acesta a sfarsit rau, alaturi de femeia vietii lui, intr-un buncar. Cine se aseamana, se aduna….

In timp ce televiziunile urlau de mama focului pe tema mondialului fin prezidential, o alta informatie la fel de dura prin efectul ei incerca sa atraga atentia. Cam imposibila misiunea in conditiile in care Bercea de Basescu face mai mult rating decat orice altceva. Si avand in vedere sumele mari in euro vehiculate pe seama difuzarii respectivelor materiale cu rromul, fie el si cu doi de „r”, tot  ce era colateral evenimentului cu grasul boss mondial a fost ras. La urma urmei cine mai e interesat de avorturi si 22 de milioane de suflete ce ar fi putut popula Romania in ultimele patru decenii? Va dati si singuri seama ca am fi fost acum mult mai bine daca autoritatea numarul unu in Romania si anume „Partidul” ( fie el comunist, sau democratic ) ar fi gasit resursele materiale pentru evitarea „genocidului”. Dar cum interesul poarta fesul personal al unuia, sau altuia, am ajuns sa fim la fel de numerosi si activi in campul muncii cat numara la un loc toti angajatii companiei chineze de vrea sa ne ridice noua doua reactoare la Cernavoda.

Si daca tot am ajuns la acest capitol, tare mi-e ca exact de ce ii e frica, Basescu din Cotroceni nu va scapa. La cum reactioneaza, lui Base ii e teama de tot ce este in jurul sau. Chiar si de propria umbra sa nu il tradeze. Asa ca e de inteles frica din mintea lui atunci cand vine vorba de flagelul asiatic. Un tavalug la care doar rigurosii in calitate germani s-au impotrivit. O fi stiind ceva el, fostul mariner, mare calator pe cai albastre. Sau o fi visat cum ii invadeaza gradina milioane de galbeni care cu sapa, care cu tarnacopul, grabnici sa modernizeze locul. Si astia cand se apuca de lucru, nu glumesc. Ar fi in stare sa termine intr-un an ce n-au reusit altii in 10. Asa ca dom’ presedinte, iti intelegem teama ce-ti macina fiinta si somnul pre-electoral.

Aaa! Si daca visati a zbura vreodata pe autostrazile Romaniei, asa cum o fac si vesticii, americanii, sau australienii, puneti-va pofta in cui. Se va intampla in micul stat balcanic ce ne-a dat buletin fiecaruia dintre noi, cand va zbura un celebru animal acum mult prea ingrasat cu fast-food si etnobotanicele piticului de Cluj. Adica…la anu’ si la multi ani!

Sa fim sanatosi si sa apucam impreuna ziua de luni viitoare.

Toate bune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s