Siderat de Romania : Romani de …romani

Asist siderat cu gura cascata la minunile care se petrec pe scena politica autohtona. Daca ar fi traiat Caragiale, bietul de el, si-ar fi luat mai mult ca sigur lumea in cap si nu „multumita” spectacolului grandios oferit prostimii de catre alesii neamului, ci din lipsa efectiva de timp pentru a acoperi toate sferele societatii contemporane.
Dupa ce saptamana trecuta m-am distrat la culme cu noi serii din celebrele „desene” intitulate, sugestiv de altfel, „Tigareta nspe mii”, acum e randul etnobotanicelor sa faca furori printre si dintre flori. Timid, incet, dar niciodata sigur pe el si pe dorinta colaterala interesului majoritatii, Guvernul lui Boc cel mic incearca sa se ia la harta cu multipotentatul halucinogen natural. A mai comis-o si anul trecut, tot cam prin aceasta perioada, dar baietii cu fumuri in cap la propriu au reusit sa fenteze, cu largul concurs al autoritatilor, legislatia si astfel se face ca treaba miroase mai urat decat etnobotanica fumata de pusti. Pana cand se vor si vedea rezultatele actiunilor scrise pe hartie de legiutor va mai curge multa apa pe „magistrala albastra”. Muuulta apa…
Dincolo, in ograda Cotroceniului , zarva mare. Nu stiu de unde si nu stiu cum a calculat domnia sa presedintele, insa in circa patru ani ar trebui…sa traim bine. Asa zice el din biroul sau imbacsit cu aroma lui Gioni umblaretu’. Acum daca stau bine sa calculez ar cam fi la o ciosvarta distanta in noul mandat prezidential. Asa ca daca vrem sa vedem minunea ar trebui sa ii mai dam…o sansa marinerului. Daca nu cumva, intre timp isi va revizui declaratia. Precum a mai facut-o dumnealui atunci vorbea de criza financiara.
Si daca tot am ajuns la capitolul acesta, stau stramb ca sa observ treaba oabla a muncitorilor de la ministerul de resort care pomenesc de existenta banilor pentru pensii si salarii in acest an. De unde frate, atat amar de banet, in conditiile in care exista din ce in ce mai multi asistati social? Abia astept cele cateva zeci de ani care vor arata adevarata fata a darniciei guvernantilor, atunci cand populatia Romaniei va fi cu mult imbatranita, cei apti de munca tot mai putini si sa te tii distractie. Probabil se va iesi la pensie undeva pe la 80 de ani. Daca nu cumva se va merge de la locul de munca direct la cimitir. Si astfel va fi rezolvata definitiv problema cu pensionarii din Romania.
Pana una alta, ne mandrim cu studentii nostri, minunati si dedicati meseriei de student pe partea de divertisment, distractie si tupeu. Si cu ingrijoratorul procent in scadere al calitatii acestora. Ca la noi la nimeni.
Doar suntem romani, ce … etnobotanica mea!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s