Nefericita Cenusareasa a Europei

Imediat dupa 1989, copilandru fiind intr-unul din orasele nordului romanesc, ma luam la tranta verbala cu oricine indraznea sa se ia de protagonistii puterii cocotate in varf de bat in fostul CC. Ii priveam cu ura nemasurata pe toti „reactionarii” care, in opinia mea de atunci , nu intelegeau ca oamenii din varf de copac vor binele poporului. Cu alte cuvinte, ca multi altii de altfel, am fost manipulat de distins onorata mass-media „libera”.

Micile intamplari din inceputul lui’90 mi-au revenit in minte citind elucubratiile emise de marinerul instalat la carma  corabiei „Romania” , fost si batran lup de mare ce nu vede paiul din ochiul sau atunci cand vorbeste despre aderarea la spatiul Schengen. Un pariu la urma urmei destul de important si din punct de vedere financiar , dar mai ales socio-imagistic. Precum unei fete mari la maritat, marinerului nostru ii sare camasa de pe el de atata plans crocodilistico-ipocrit. Lamentandu-se mai ceva ca … nu spunem ce, numaru’ unu in plan politic, daca o fi el si nu eminenta blonda cu tocuri, s-a trezit deunazi sa arunce pisica moarta in ograda celor care nu vor Romania in spatiul fara granite ca, vezi Doamne, autoritatile de la Bucuresti au rezolvat intru totul problemele ce tineau de caietul de sarcini „Schengen”.

Nu conteaza ca francezii si germanii s-au saturat de conationalii nostri ce perturba linistea sociala din respectivele state. Nu conteaza rata infractionalitatii tot mai mare cu purtatori de acte romanesti in buzunar drept protagonisti. Marinerul vede peste tot numai intrigi, numai rautati, numai reactionari, uitand ca insasi domnia sa a fost de partea celor care in prezent sunt superhuliti in spatiul european. Asa cum probabil a uitat si de micul trafic de frontiera de la granita nord-estica, de fapt cel mai vulnerabil punct de acces in tara noastra.

Dincolo de problema cu vamesii la fel de corupti indiferent de salariile marite de nspe ori, Romania nu prea stie, ori nu prea vrea sa inteleaga cum sa se faca mai placuta de catre Occident. Va continua sa ramana Cenusareasa Europei, dar spre desosebire de original, intr-un basm cu final neasteptat si nefericit pentru ea si natiunea romana.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s