Viata de roman

„Asta e viata, n-avem ce face…”

De cate ori nu ne-am intalnit in viata cu fraza de mai sus? De cate ori nu ne-am izbit mai ceva ca valul de tarm, de „invatamintele”  scrise mai sus?

Romanul e letargic, romanul e pesimist, romanul e milog. Romanul nu face nimic, consuma si asteapta para malaiata de la stat. Construieste cum vrea muschii lui, defriseaza paduri, ii bate pe politisti, ori padurari, dupa care la ananghie le pupa talpile si ii huiduie pe cei carora le-a dat votul pentru o galeata, ori un pix.

Romanul e viteaz in teorie, in practica e in rahat pana la gat, e un las care nu mai lupta pentru ca oricum e prea obez ca sa mai dea din maini, ori din picioare. Romanul e un robotel teleghidat care merge pe baterii chinezesti si care arareori da rateuri.

Romanul e arma perfecta de manevra. Se aduna in piete, barfeste, pierde timpul in parabole si vorbe de duh si priveste ceasul pentru a pleca acasa ca sa bea, sa manance  si sa…doarma, ce credeati?

Romanul nu mai munceste pentru el. O fac altii. E prea domn si prea „intelectual” ca sa se mai coboare la o asa injosire. Munca e pentru prosti, el e vataful acestora. Si colectorul lor de taxe, ori de laude pe „neve”.

Romanul e una cu natura… Inalt ca bradul si… continuarea o stiti cu totii.

Sa avem rezon…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s